Snabba pengar genom att avveckla ditt företag

Att avsluta och likvidera ett bolag kan vara både dyrt och långsamt. Något som kan göra att man som företagare lätt skjuter på det, även om företagets verksamhet har upphört. Som tur var finns det en betydligt enklare och snabbare lösning.

stängtskylt

Om man själv väljer att sätta sitt företag i frivillig likvidation så behåller styrelsen kvar ansvaret för företaget fram till likvidator har tillsats. Denna likvidatorn kräver betalt, det gör även diverse myndigheter som till exempel bolagsverket. Det tillkommer även en stor mängd pappersarbete för slutföra allt.

Efter cirka 7-10 månader brukar processen vara klar och det är då du får de eventuella pengarna som är kvar från företaget efter likvidationen. Som vi nämnde tidigare och du nu kanske själv förstår är detta en förhållandevis lång och avancerad process. Vad är då det enklare alternativet?

Snabbavveckling är egentligen samma process, förutom att någon annan tar över processen. Det hela fungerar så att istället för att anställa någon att göra jobbet så säljer du företaget till bolag som sysslar med likvidation på heltid. Detta företaget tar sedan och tillsätter sin likvidator som ansvarig för bolaget och sköter sedan hela den administrativa processen.

För dig som företagare så avslutas dock resan långt innan detta. Så fort säljkontraktet är påskrivet så får du betalt och din del är över. Vissa företag är dessutom så snabba på detta att det kan ta mindre än en dag från att du skickat in balans och resultatrapport till att papperna är påskrivna och företaget är ur dina händer.

För dig som ägare betyder detta en enormt tidsbesparing samt en säkerhet i vad du kan få ut ur företaget. Då du lämnar över hela processen till proffs inom området vet du även att det blir korrekt utfört.